Политическа партия ГЕРБ внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000

...
Политическа партия ГЕРБ внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000
Коментари Харесай

Заради скандала "Хемус": ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лв.

Политическа партия  ГЕРБ  внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лева против вътрешния министър Бойко Рашков във връзка с изказванията му за парите от автомагистрала " Хемус ", оповестиха от пресцентъра на съда.

Делото е формирано и разпределено на арбитър - докладчик.

" Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лева, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала „ Хемус ” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези комплицирани структури, направени по време на упралението им ". Това съобщи при започване на януари вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото " Хемус ". 

" Нямам никакви терзания да се явява в Прокуратурата и да кажа, каквото знам – а точно, че не всички пари от средствата за обособени лотове са отивали за самото строителство ", съобщи Рашков. И добави, че е работа на органите на досъдебното произвеждане да потвърдят до дъно какво тъкмо се е случвало.

" Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 година до началото на предходната година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата основно се занимава, само че не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на инспекция в друга наша работа, завършени са и са изпратени на Прокуратурата със мнение да стартира досъдебно произвеждане. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то ", разясни Рашков.

" За следващ път Бойко Рашков лъже и хвърля в публичното пространство обвинения без да уточни доказателства за тях! Ето защо  ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си! ". Това показаха още тогава в писмена позиция Политическа партия ГЕРБ.

" Бизнесът банкрутира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, приходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за следващ път се пробва да отклони публичното внимание от проблемите на деня, с дейни мероприятия, тъй като по този начин му е наредил началникът му Румен Радев ", обявиха от ГЕРБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР